Просто Правда

Хто ти? Ні, я не про те, чим ти займаєшся, з ким взаємодієш, куди ідеш… Я питаю, хто ти тут і зараз? Ким ти є настравді? Я питаю про Правду твого життя...

… а за вікном жила Правда. Чиста, гола, щира… Її міг пізнати кожен такою, якою вона була насправді. От тільки штори не кожен хотів розсувати!.. Адже Правда не завжди була такою, якою хотіли її бачити люди. Вона то змивала горе дрібним дощем, то розвіювала вітрами обман… То зігрівала, то обпікала, то обморожувала...
Дехто вважав, що краще, ніж зіткнутися з нею віч-на-віч, закритися у власному світі. Краще уявляти чи створювати образи власної «правди». Краще бачити тільки те, що хочеш, і труситися весь час від думки про те, що ж насправді.
Але Правда ніколи не намагалася проникнути у чийсь світ насильно! Вона була сама по собі, відкритою для кожного і закритою для всіх. Правда ні від кого не ховалась і ні за ким не бігла. Вона була просто собою! Без бруду і без прикрас, без почестей і без понижень… І ніхто не міг їй заперечити, адже Правда завжди мала слово останньою!
Чомусь так склалося, що Правда стала подругою для одних і небезпекою для інших. І тільки сміливі могли побачити її справжнє лице, істинну природу, неспотворену власними пристрастями та ілюзіями.
Правда просто була, є і залишається незмінною: такою ж чистою і такою ж справжньою...
...і чи пізнає її людина, залежить, будьте певні, абсолютно не від Правди...

8 коментарів

Анатолій Кримський
«Хто ти? Ні, я не про те, чим ти займаєшся, з ким взаємодієш, куди ідеш… Я питаю, хто ти тут і зараз? Ким ти є настравді? Я питаю про Правду твого життя...»

Ты прокурор, чтобы так безцаремонно соваться в чужие жизни??
Или ты ещё одна самозванная спасительница наших душ??

Стільки хамської зверхності на одиницю площі я ще не бачив.
Галина Дичковська
Та ясно, що «спасительница». Але чого вас, Анатолію, це так вкурвило?
Тюююююююююю????????????????????))))))))))))))))))))))))))))

(як на мене, тут деяке роз*яснення до вашого репортажа (http://a-krymskyi.vkursi.com/2961.html#comment11066). Кому бачиться, то хай бачить...))))
Ігор Прокопюк
комар иисус влетает в окна
он хочет к людям он для них
несёт бациллу вечной жизни
но все опрысканы сидят
Оксана Гринів
Я не «прокурор» і не «спасительница» і в жодному разі не мала наміру «безцаремонно соваться в чужие жизни». Пишу про те, що зачіпає і чим справді хочеться поділитися… А вже кожен може розуміти так, як хоче, то на це є його право. Вибачте, якщо моя Правда, когось образила… У всякому випадку тішить те, що ви не залишились до неї байдужими.
Анатолій Кримський
Малышка, прости пожалуйста. Я специально рявкнул нарочито грубо. Хотелось спровоцировать тебя на эмоциональную реакцию. А у тебя нервы оказались крепкие как у осменога щупальца.
Оксана Гринів
Немає за що вибачатися. Мене справді дещо зачепили Ваші слова… але критика завжди веде до розвитку, якщо її конструктивно сприймати. То я Вам ще повинна сказати за неї дякую:)
Анатолій Кримський
Оксанка, а политик Гринёв тебе кем приходится??
Оксана Гринів
Не знаю) Треба буде цим поцікавитися… Мабуть, просто схожі прізвища.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте